top of page

VATAN PARTİSİNDEN FLORMAR İŞÇİLERİNE ZİYARET

Vatan Partisi, kitle örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meltem AYVALI, Kocaeli İl yöneticileri ve Gebze İlçe yöneticileri ile birlikte Gebze Flormar işçilerini ziyaret ettiler. Petrol-iş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 130 işçi, 238 gündür direnişteler.

Petrol-İş Gebze şube başkanı Süleyman AKYÜZ, Meltem AYVALI’ya direniş ve gelinen aşama ile bilgi verdi. Açmış oldukları davaların sürdüğünü, davaların çok yavaş ilerlediğini söyleyen AKYÜZ, bütün zorluklara, yağmura, kara, soğuğa, sıcağa rağmen mücadelemiz sürüyor ve devam edecek. İşçi arkadaşlarımız, çok kararlı. Sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğiz dedi.

Meltem AYVALI ise, yaptığı konuşmada, sizin mücadeleniz, bizim de mücadelemizdir. Sizin derdiniz, bizim de derdimizdir, birbirimizden öğreneceğiz. Her zaman yanınızda olacağımızı bilin. İhtiyacınız olduğunda bize ulaşın, emrinizdeyiz. İlçe örgütümüz zaten burada. Hizmenizde olacaklardır. Siz kazandığınızda, bütün işçiler, hatta bütünTürkiye kazanacaktır, dedi.

Sendika, fabrikanın karşısında bulunan dar bir kaldırıma ince uzun bir çadır kurmuş. İşçiler yağmurdan kardan, ve soğuktan böyle korunmaya çalışıyorlar. Soba kurulması Kocaeli valiliği tarafından yasaklanmış. Ses cihazlarını kullanamıyorlar. Böyle yasaklar, Anayasal haklarını savunmaya, işlerine geri dönmeye çalışan, ekmek mücadelesi veren işçilere bir zulümdür..

Mustafa Cerit


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page